Site Loader

Marinbiologer är forskare som specialiserat sig i att undersöka havets miljö. Havsdjur, ekosystem, växter, vatten och allt som har att göra med oceanerna är fascinerande för en marinbiolog. Våra oceaner är en viktig del av vår värld som täcker hela 75 procent av jordens yta. Forskare är intresserade av att lära sig mer om våra oceaner och hur vi kan skydda dem.

Marinbiolog som yrke

Varför bli marinbiolog

En marinbiolog är en forskare som specialiserar sig på studier av miljöer i våra hav. Marinbiologer studerar många typer av havsvarelser inklusive valar och delfiner, och även de mindre organismerna i våra hav, som fisk och koraller. Det finns många varelser som bor i våra oceaner som vi vanliga människor inte har en aning om. Marinbiologer studerar också oceanerna själva och inte bara det som lever där. Marinbiologer är intresserade av att bättre förstå våra oceaner och hur vi kan bevara det vilda djur som lever där. Forskning är viktig för marina biologer. De jobbar ofta med olika forskningsprojekt som försöker öka vår kunskap om oceanerna. Oavsett om de försöker upptäcka en ny art som lever i havet, ta reda på vilken typ av mat en viss fisk äter eller kartlägga mikroorganismer i havet så studerar marinbiologer alltid något. Marinbiologer måste vara intelligenta, bra på vetenskap och bra att arbeta som nyfiken forskare. Som marinbiolog kommer du att hjälpa till att utveckla vetenskapsområdet. Du kommer att göra fascinerande upptäckter om våra hav och havsvarelser som lever i dem. Denna karriär är ett utmärkt val för någon som älskar vetenskap och vill forska och ägna sina liv för att direkt och indirekt förändra miljön och kunskapen om denna. Du kommer att få använda ditt sinne för att lösa problem som behöver lösas.

Egenskaper

Marinbiologer bör ha följande egenskaper och färdigheter älska vetenskap, älska djur, vara nyfiken, gilla att vara utomhus, noggrann, tålmodig, bra på att forska, detaljorienterad, intelligent och en problemlösare. Forskning är en stor del av arbetet för marina biologer. Många arbetar tillsammans med stora universitet eller forskningsinstitutioner för att kunna utföra sitt arbete. En marinbiolog bör vara beredd att spendera tid i ett laboratorium eftersom de ofta utför experiment. Marinbiologer får ofta anslag och stipendier för att finansiera sitt arbete och olika projekt. Fältarbete är en viktig aspekt av denna karriär. Marinbiologer arbetar ofta med båtar och forskningsfartyg ut på havet eller havet. På båtarna kan de direkt studera föremålen för sin forskning. Oavsett om de dyker ner till havsbotten eller tar prov av själva vattnet så att det kan studeras när de är tillbaka på laboratoriet så arbetar marinbiologer mycket i fältet. De behöver därför vara bekväma med att befinna sig på en båt på havet, ibland under längre perioder.

Ämnen att kunna

Det finns en del universitet som erbjuder studier inom marinbiologi. Oftast finner man dessa efter kusten. Ämnen som är viktiga om man ska läsa marinbiolog är biologi, kemi, miljövetenskap och fysik. Utöver detta även bra på matematik och att skriva eftersom det handlar.

Inläggsförfattare: Emilie