Site Loader
Bästa sushi

Sushi är en maträtt som ursprungligen kommer från Japan. Den består av ris och annat tillbehör, främst fisk men det kan också vara skaldjur, bläckfisk och grönsaker. Fisken serveras antingen rå eller tillagad. Till det brukar man också ha sojasås, inlagd ingefära och wasabi. Det som också är väldigt speciellt med sushi är att vissa bitar rullas i sjögräs, som kan vara avskräckande för en del människor. Sjögräs är ju inget man äter till vardags direkt, åtminstone inte i Sverige i alla fall. Eftersom sushi kommer från Japan, äter man den ofta med pinnar, men det går lika bra att äta den med bestick om man föredrar det.

Sushi i Sverige

Sushi har blivit en väldigt populär maträtt i Sverige och det äts stora mängder av det i hela landet. Många tror att sushi är nyttigt och av den anledningen har det också blivit populärt och inte bara för smakens skull. Tyvärr är det en myt då sushi faktiskt inte är så nyttigt som många tror, sushi innehåller mycket kolhydrater och lämpar sig mer som en ”efter träningsmaträtt”. Eftersom man då är i behov av mycket kolhydrater. Dock är fisk och grönsaker nyttigt, men eftersom rätten är till största del gjord av ris är det inte så mycket fisk och grönsaker som man får i sig. Men allt är relativt och i jämförelse med en flottig pizza, kan man påstå att sushi är nyttigt.

Sushirestauranger i Sverige

Eftersom sushi nu är så populärt finns det också ett brett utbud av restauranger som serverar sushi. Men även i mataffärer har sushi börjat säljas. Sushi säljs i olika ”bitar” som man kallar det, man får alltså välja hur många bitar man vill ha. Många sushirestauranger tillåter också att man själv får välja ut vilka specifika bitar man vill ha eftersom alla bitar inte faller alla i smaken.

Sushirestauranger i Sverige

Det finns mycket mer att skriva om när det kommer till Sushi då det finns en hel del nytt som skett under pandemin framförallt när det kommer till nya möjligheter och tjänster för hembeställning av mat. Men i denna artikel gick vi igenom rent generellt om vad som anses vara det mest intressanta inom svensk sushi. För dig som älskar sushi finns otroligt bra resurser att tillhandahålla i form av läroböcker, recept för dig som älskar att laga sushi samt guider i hur man hittar fler om de mest populära, men även exklusiva sushirestauranger runt on i vårt avlånga land.

För dig som är öppen för att resa i Norden så finns även en mängd välrenommerade sushirestauranger hos många av våra grannländer; Norge, Finland, Danmark. Men med detta så hoppas vi att du fick en liten glimt av vilket utbud landet har att erbjuda. Vi vill även utmana att testa på att laga egen sushi, vilket dels är kostnadseffektivt men faktiskt även gott. Det kräver dock lite träning för den ovane, men när det väl lirar så blir det oftast snarlikt den man köper i affären. Lycka till!

Inläggsförfattare: Emilie